Der er forskellige ting, man bør være opmærksom på, når man skal på museum.

  • Hvad er det godt at forberede sig på?
  • Hvad skal man huske at have med?
  • Hvilke museer er gode til hvilke grupper?

Og flere andre spørgsmål kan man have i tankerne, inden man skal på museum. Herunder gøres der et forsøg på at svare på nogle af dem.

 

Inden du tager på museum

Der er altid nogle ting, som det er godt at undersøge, inden man tager på et museum for første gang. Det er f.eks. væsentligt at vide, hvor det ligger, hvornår det har åbent, og for de fleste måske også hvad det koster at komme ind. Hvis man har undersøgt det, er det ikke alle, der har behov for at undersøge mere.
Det kan dog også være en god idé for nogle at finde ud af, om museet f.eks. er kørestols- eller rollatorvenligt, hvis man er dårligt gående. Eller om det er børnevenligt, hvis man har intentioner om at skulle have børn med på museum. Derudover er det også rart nok at vide lidt om, hvad museet fokuserer på, inden man betaler entré.
Hvis noget af museets udstilling er udenfor, og man er der på en varm sommerdag, er det godt at medbringe solcreme og en flaske vand, så man ikke bliver solskoldet og dehydreret. Derudover bør man også være opmærksom på, om det er muligt at medbringe f.eks. barnevogne og rygsække på det museum, man påtænker.

 

Guide til museer i Hørsholm

Hører man til grupperne, der er historisk interesserede eller kunstinteresserede, er der flere spændende museer i Hørsholm og omegn. For de kunstinteresserede kan bl.a. kunstmuseerne Nivågårds malerisamling og Louisiana anbefales.
Er man mere historieinteresseret, kan man f.eks. tage et smut forbi Hørsholm Mølle, Hørsholm Egns Museum eller Karen Blixen Museet. De giver alle indblik i forskellig historie.

0/50 ratings