Ressourcer

Hvordan Sikres Kulturarven?

De fleste ødelæggende jordarbejder sker i forbindelse med bygge- og anlægsvirksomhed. Som bygherre, køber eller sælger af et jordstykke kan man altid henvende sig til det lokale museum for at få information om eventuelle fortidsminder på et areal. Her kan man også blive vejledt i forhold til Museumslovens bestemmelser.

Danmarkshallen

I Danmarkshallen er der udstillinger om de danske landskabers naturhistorie – fra deres udformning under og efter sidste istid til nutidens forskellige landskabstyper.

Find din indre Monet

Glyptotekets impressionistiske malerier er fulde af gode historier, vilde og flimrende penselstrøg samt små fine detaljer. På forløbet stiller vi skarpt på impressionismens kunstneriske brud med tidligere teknikker og malemåder, når vi går helt tæt på billedfladens teksturer, mættede penselstrøg, farver.

Skoletjenesten på Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland samarbejder med Skoletjenesten Sjælland i udviklingen af undervisningstilbud. Skoletjenesten Sjælland arbejder for at udnytte den pædagogiske værdi i kulturinstitutionernes særlige læringsrum, så læring, oplevelse og faglighed kan gå hånd i hånd.

Guide til Københavns mange kunstmuseer

I København kan du gå på oplevelse i kunst fra allerøverste hylde på en lang række internationalt anerkendte kunstmuseer. Her har vi samlet nogle af de bedste. Nogle er inspirerende kunstoaser midt i den travle storby, mens andre ligger smukt placeret i naturen udenfor.

Køge Museum 

Hovedhuset lægger lokaler til den spændende udstilling om Dannebroges forlis, hvor 500 søfolk jagtede den svenske flåde ud af Køge Bugt, men efterfølgende omkom, da skibets krudtkammer eksploderede.

Kunst uden grænser

På ruten Kunst uden grænser oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser, der bygger på medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden.

Willumsens Museum

Willumsens Museum er et museum for den danske multikunstner Jens Ferdinand Willumsens (1863-1958) grænseoverskridende, storladne, til tider bizarre og ekstreme figurative kunst samt hans egne kunst- og billedsamlinger. Uden for kategori og med sin egen helt igennem individualistiske og konceptuelle tilgang skabte Willumsen kunst, der på én og samme tid trak på manierismens overdrev og populærkulturens billedstrøm.

Et smykkeeventyr

Udstillingen får karakter af en tidsrejse gennem Helgas lange og enestående liv med smykkerne. Den bliver omfangsmæssigt en af de største kunstudstillinger nogensinde på Odder Museum.

Danmarks ti mest besøgte museer

De danske museer havde sidste år flere end 15 millioner besøgende i deres udstillinger. Helt præcist gik der en besøgende gennem udstillingerne 15.131.999 gange.

Besøg Bymuseet

Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, fortrinsvis siden byens grundlæggelse i 1650. Museets udstillinger og samlinger belyser især områdets militære, religiøse og erhvervsmæssige udvikling samt dagligdagen for byens befolkning.

Rundvisninger – lev dig ind i historien

Kom tættere på historien gennem vores rundvisninger i Nationalmuseets forskellige samlinger og særudstillinger.

AnimaliA – en udstilling om overlevelse

AnimaliA handler om overlevelse fra A til Z. Nærmere bestemt handler udstillingen om dyrs overlevelse som individer og som art. 

Besøg BymuseetSå Kom Med Mig – Gasolin´ 1969-78

Kom med på et trip ind i en musik, der forandrer sin tid. Gasolin’ vader over Langebro med alle deres frække chicks og skæve christianshavnere. Ind i danskernes hjerter. De råber. De griner. De skaber. De gør den danske rockscene større.

Porcelæn Studie – Samling

Vilde fajancer, musselmalet porcelæn, kinesisk inspiration og blomster, der går amok. Vi har samlet et unikt overblik over den keramiske udvikling i Europa.

Forskning på SMK

SMK har en central rolle i dansk kunsthistorisk forskning og er med til at sætte dansk kunst i internationalt perspektiv. Som hovedmuseum og forskningsinstitution under Kulturministeriet har SMK en særlig forpligtelse til at sikre en bredspektret forskning inden for dansk og international kunst.

100 År Efter Skolens Grundlæggelse Forholder Næsten AL Design Sig Til Bauhaus – Konceptet

Den tyske Bauhaus-skole (Staatliches Bauhaus) blev grundlagt i 1919 af den tyske arkitekt Walter Gropius. Målet med skolen var at uddanne en ny type designer.

Pottemageri

Clay præsenterer udstillingen Pottemageri!, der hylder dette fascinerende håndværk med en kavalkade af sprudlende arbejder.

Besøg museet uden guide gratis

I er altid velkomne til at besøge museet på egen hånd. Det er gratis, når blot I melder jeres ankomst i forvejen. 

Guide til udvikling af museers
og besøgscentres formidling til skoler

Denne guide er resultatet af min projektansættelse på Steno Instituttet ved Aarhus Universitet fra juni 2007 til marts 2008; projektet er finansieret af Undervisningsministeriet.

Museumsguide: Planlæg dit besøg på Københavns museer

Hvornår er der gratis adgang, hvem får rabat, og hvordan er åbningstiderne? Det kan være svært at hitte rundt i byens museer. Derfor har vi lavet en guide.

Skoler og ungdomsuddannelser

Skoler og ungdomsuddannelser er velkomne på alle museets afdelinger og har gratis adgang. Vi anbefaler at købe en rundvisning for at kvalificere besøget. Kontakt museet i vores åbningstid, for at reservere en rundvisning. Se link til kontaktoplysninger nedenfor.

24 timer i Horsens – guide til en perfekt weekend i kulturbyen

Når du har det godt – rigtigt godt – så får du mere ud af din værdifulde tid. Nogle gange behøver vi ikke tre ugers ferie for at koble af. Halvdelen af en weekend kan også gøre det. Men så skal du også væk hjemmefra og have én på opleveren! Vi har lavet en guide til netop sådan en tur.

Guide: Museumstur For Bilnørder

“Vi gør det fa’me”, råbte Henrik Milling og slog i det lille bord. Felix Smith og jeg råbte med i begejstring, og vi klankede vores papkrus med cola sammen, godt opstemte og klar til afgang her og nu. 

Museer

Museumsstatistikken belyser besøgstal og antal åbningstimer på danske museer og omfatter (i princippet) samtlige museer forstået som såvel hovedmuseer, museumsafdelinger under hovedmuseer og enkeltstående museer.

Sådan kan museerne tiltrække flere gæster

Den Nationale Brugerundersøgelse for Museer for 2017 offentliggøres snart (opdateret: undersøgelsen er offentliggjort og kan læses her). Efter at have haft fornøjelsen af at analysere tallene kan jeg sige, at der ikke er så meget nyt under solen, når det kommer til hvem der besøger museerne. 

Hvad kan man bruge museer til?

Samfundet bruger ressourcer på at have museer, publikum betaler for at besøge dem, og jeg har brugt mine måske bedste år på at lede og udvikle et museum. Så et eller andet må man vel forhåbentlig kunne bruge dem til.

Museer skaber nye former for kommunikation

Det gammeldags, indadvendte museum er en saga blot. Museer i dag er moderne virksomheder, der både arbejder indadtil med kulturen og udadtil mod brugerne.

Fantastiske museer fortæller historien om Horsens

Er du nysgerrig på vores fælles historie, og hvad der har gjort, at verden ser ud, som den gør i dag? At besøge museer er en skøn måde at opdage en ny by på, og i Horsens er der museer om næsten alt mellem himmel og jord. Om snævre interessefelter og brede, historiske penselstrøg.

Museumsgæster er storforbrugere af kultur

Næsten fire ud af ti på 16 år og opefter besøgte et museum i fjerde kvartal 2018. De deltager generelt mere i kulturaktiviteter end resten af befolkningen. Forskellen er størst for koncerter, hvor 39 pct. af museumsgæsterne var til koncert, mens det kun gælder 19 pct. af den øvrige befolkning. 

0/50 ratings